Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Με επιστολή του στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης επανέρχεται στο ζήτημα των Οδικών Αξόνων Καλλονής – Ερεσού – Σιγρίου και Καλλονής – Πέτρας Λέσβου, ύστερα απ την σχετική απάντηση που έλαβε σε Ερώτησή του στη Βουλή απ το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο κ. Σηφουνάκης επισημαίνει  τον «υπηρεσιακό» χαρακτήρα της απάντησης της Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, επικαλούμενη τα στοιχεία της Περιφέρειας, ενώ αρνείται να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες έναντι του Λεσβιακού Λαού, για να αιτιολογήσει τη μεγάλη (3,5 χρόνια) για την ολοκλήρωση των μελετών, των ως άνω οδικών αξόνων, που βρίσκονται ακόμη στο 2ο απ τα τρία μελετητικά στάδια.

Ολοι όμως γνωρίζουν, συνεχίζει ο κ. Σηφουνακης, ότι πια οι μεγάλες καθυστερήσεις των Δημοσίων έργων, που οφείλονται στην αλλοπρόσαλλη και επιζήμια τακτική και πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, για τα νησιά μας, γίνονται ακόμη πιο δραματικές και με την ουσιαστική διάλυση του πρώην Υπουργείου Αιγαίου, του οποίου η πολιτική ηγεσία παρακολουθεί ως θεατής απ τον Πειραιά τα τεκταινόμενα. Ενώ λοιπόν ήδη απ την Κυβέρνηση Κ.Σημίτη το τέως Υπουργείο Αιγαίου έχει ορισθεί φορέας χρηματοδότησης, ακριβώς λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην υλοποίηση αυτών των δύο σημαντικών έργων, σήμερα λυπάμαι και ανησυχώ διότι ακόμη δεν έχει εξασφαλισθεί η αναγκαία συμπληρωματική πίστωση για την ολοκλήρωση των μελετών.

Τέλος επικαλείται ότι  το προσωπικό ενδιαφέρον και των δύο Πρωθυπουργών, του κ. Κ.Σημίτη,  που με εντολή του πρωτοδρομολογήθηκαν οι μελέτες, αλλά και του κ.Κ.Καραμανλή, που τις προέταξε στις προεκλογικές του ομιλίες στη Μυτιλήνη το 2004 και το 2007, επιβεβαιώνει τη ζωτική σημασίας των έργων στο νησί της Λέσβου.

Γι αυτό καταλήγει ο κ.Σηφουνάκης, έχοντας μελετήσει προσεκτικά το σχετικό σημείωμα του Περιφερειάρχη κ.Ι.Λέκκα, απευθύνει έκκληση να βοηθήσει να εξασφαλιστούν οι συμπληρωματικοί οικονομικοί πόροι και να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του 3ου σταδίου των μελετών, ώστε να καταστεί δυνατή η διεκδίκηση της ένταξης κατασκευής των οδικών αξόνων στο ΕΣΠΑ 2007- 2013.